Тільки уявіть, що рецепт соусу песто був вперше описаний ще в кінці 19 століття, хоча не виключено, що з'явився він ще за часів Стародавнього Риму. Походження в будь-якому випадку італійське, там обожнюють експериментувати з зеленню і створювати класні соуси, без яких зараз важко уявити сучасну кухню.
Головний інгредієнт соусу песто - базилік і кедрові горіхи, саме вони надають такий насичений смак. Використовують соус в багатьох стравах: додають в макарони, роблять брускетти, доповнюють їм крем-суп або піцу чи просто намазують на хліб.
Але ми вирішили додати його і в салат з ароматних овочів, які підсмажилися на грилі і перейняли аромат диму, вийшло щось неймовірне, салат з кожним днем завойовує серця наших гостей. Якщо ви поціновувач овочів-гриль, то точно оціните цей смак.