Спагетті Карбонара
Спагетті Карбонара
280 г
Спагеті, бекон, пармезан, вершки, часник, яйце перепелине
145 ₴

Якщо ви ніколи в своєму житті не куштували карбонару, то втратили досить багато! Це як побувати в Римі і не побачити Колізей. До речі, паста родом з Італії, історія походження молода, адже вперше про неї згадується тільки в 1950-х роках.

Саме слово «карбон» в Італії означає «вугілля», але який зв'язок воно має до пасти? Давайте розбиратися разом. Існує міф, що італійські вугільники (виробники деревного вугілля), ходили в ліс і брали з собою продукти, які можна довго зберігати, до таких відносяться макарони, сиров'ялена свинина і твердий сир, але як бути з сирими яйцями? Адже це продукт, який швидко псується, а саме вони є візитною карткою «карбонари».

Можливо, назва пов'язана з сиров'яленою свининою, яку в Італії називали carbonata, адже готувалася вона на тому самому деревному вугіллі.

Яка історія більш правдива - ми не знаємо, але знаємо одне - «спагеті карбонара» шалено смачна страва, її люблять не тільки дорослі, а й діти. Тонкі спагеті завжди приготовані al dente, дрібні шматочки підсмаженого бекону, сир, перець і жовток - всі ці інгредієнти створили італійський національний шедевр.