Роли філадельфія і каліфорнія: рецепт суші від професійного шеф-кухаря

Так, так, ви абсолютно праві — роли «Філадельфія» і «Каліфорнія» замовляються найчастіше, завжди стоять в перших позиціях суші-меню. Тому ми подумали, а чому б не поділитися їхніми рецептами від професійного шеф-кухаря ресторану «LES»? Щоб ви також могли поекспериментувати на кухні, а не просто замовити роли в ресторані.

Перш ніж розкрити всі карти і секрети ідеальних ролів, потрібно зрозуміти, чим вони відрізняються один від одного, окрім назви, звичайно ж. «Філадельфія» і «Каліфорнія» — рецепти з США, саме там їх вигадав шеф-кухар одного з ресторанів (надихнувшись японською кухнею). Звідти і пішла популярність цих ролів по всій Європі. 

Цікавим являється той факт, що на меті шеф-кухаря було приготувати такий рол, щоб заховати норі всередину. Американці не розуміли і не любили смак цих водоростей, тому макі-роли для них були не дуже смачними. 

До речі, склад цих ролів також достатньо схожий: використовують як основу рис, сир філадельфію, огірок, норі. Хоча, зараз стільки варіацій існує, часто огірок замінюють на авокадо, беруть інший сир і так далі. Головна відмінність ролів — в «Філадельфії» обов`язково має використовуватися риба (зазвичай, лосось). Ну а рибного смаку для «Каліфорнії» надає дрібна яскрава ікра (по класичному рецепту — летючої риби або інша назва тобіко). 

Що ж, з спільними і відмінними елементами розібралися, будемо готувати?

Рецепт класичної «Філадельфії» від нашого шеф-кухаря достатньо простий, але надзвичайно смачний. Для нього нам потрібні: відварений за технологією рис (рецепт перегляньте в попередніх публікаціях, все детально описуємо), слайси свіжої філадельфії, крем-сир (беріть перевірену марку), огірок і листи норі. В якій послідовності викладати інгредієнти і як правильно крутити роли — можна переглянути відео на Ютубі, це займе декілька хвилин, загалом, це на стільки просто, як знайти ресторан із безкоштовною доставкою. Після накрутки розрізаємо «рулетики», в сумі має вийти 8 ролів.

Рецепт класичної «Каліфорнії» відрізняється дещо способом накрутки. Для приготування вам знадобиться той самий рис за класичним рецептом, авокадо, огірок, норі, крабове м`ясо і тобіко (ікра летючої риби). Як приготувати? Спочатку нарізаємо всі інгредієнти, відварюємо рис (він має бути вже прохолодним), розкладаємо коврик. А далі — все по класиці жанру: тонкий шар рису, листок норі, решта начинки. Все ретельно скручуємо в рулетик, надаємо форму і обвалюємо в ікрі летючої риби, в кінці — нарізаємо на 8 середніх ролів. 

Ось так просто і швидко приготувати класичні суші та роли вдома, головне — ваше бажання і натхнення. Решту фішок і секретів по правильній і швидкій накрутці з легкістю можна знайти в Інтернеті. Але якщо ви не хочете дуже довго возитися з ролами, на це немає часу, не встигаєте — просто замовляйте їх доставкою, якість і нереальний смак — гарантуємо.